Ihletet adó Jásd: egy falu ezer arca

A győri ART WORLD Hungary Egyesület krakkói művészekkel és jásdi alkotókkal augusztus 22. és 31. között a bakonyi bodzafaluban rendezte I. Nemzetközi Művésztelepét. Az ott készült alkotásokból Jásd, jöjj és lásd címmel nyílt zárókiállítás a Bodzaházban.

Ihletet adó Jásd: egy falu ezer arca - kiállítás

A jásdi művésztábor különlegességét az adta, hogy messziről érkező, ismert művészek helyi alkotókkal dolgoztak együtt. A program zárásaként összeállított kiállítás igazán sokféleképp tükrözte a bakonyi falu ihletadó erejét. Még közös művet is készítettek a résztvevők Jásd szelleme címmel, amihez ki ötlettel, ki ecsetvonással járult hozzá.

A Bodzaházban megrendezett kiállítás megnyitóján Kurcsics László grafikus elárulta, hogy a tárlat címe, a Jöjj és lásd! szójátékot rejt, kiolvasható belőle a művek közös ihletadója: Jásd. A bakonyi falu szerinte mindenkire hat, azzal pedig ahogy egy-egy hangulatát, motívumát az alkotók megragadták, dokumentálták, a község hírnevét növelik.

Győry Tünde polgármester elmondta, hogy a helyi identitás és a közösségi együttműködés fejlesztése miatt szervezték meg tudásmegosztó tábort. A Leader forrás pályázatán nyertek a megvalósításához támogatást. Szeretné, ha több hasonló követné, mert ezek az alkalmak arra inspirálják a helyieket és az ide látogató turistákat, hogy még jobban szeressék Jásdot.