Az est szereplői balról jobbra: Muzsai Viktória, Ihász Anna, Kurcsis László és Görcs Annamari

„Életünk az alkotás”

Az alkotás örömének ünnepe volt Muzsai Viktória és Görcs Annamari első közös kiállítása. A győri Essencia Élmény Központ által megrendezett, rendhagyó beszélgetős est és kiállítás megnyitó iránt hatalmas volt az érdeklődés. Anya és lánya először állt ki együtt a közönség elé egy közös kiállítással, bemutatva fotóikat, rajzaikat, festményeiket, valamint az írásaikat tartalmazó köteteket is.

A beszélgetést Ihász Anna moderálta, aki kérdéseivel és vezetésével egy különleges hangulatot teremtett a két alkotó és a közönség között. Muzsai Viktória, aki a fotográfia és a művészetek világában is otthonosan mozog, eloszlatta a szokványos elképzeléseket az alkotásról és az inspirációról. "Minden körülöttünk lévő dolog inspirációt adhat számunkra, ha csak megfelelően figyelünk rájuk" - mondta. "Az embernek csak nyitottnak kell lennie az új élményekre, és az alkotás nemcsak egy tevékenység lesz, hanem egy életforma." Annamari rajzai és festményei érzelmi töltettel rendelkeznek, melyek mögött gyakran rejtőzik egy-egy személyes történet. "Az alkotás az én számomra egy igazi flow-élmény, amely nélkül nehéz élni - mondta a fiatal alkotó. "Az alkotás segít kifejezni az érzéseimet, egy kicsit visszavonulni és feldolgozni a mindennapok kihívásait."

A kiállítás anyagát Kurcsis László grafikusművész válogatta össze és mutatta be. Nagy meglepetés az érdeklődők számára anya és lánya munkája és az, ahogyan egymást inspirálták és támogatták az alkotás folyamatában.

A megnyitó után a vendégeknek lehetősége volt megtekinteni a kiállítást és közvetlenül beszélgetni az est főszereplőivel. Az esemény végén a látogatók új inspirációkkal távoztak. Az alkotás örömének ünneplése továbbra is összeköti a művészeket és a közönséget, miközben a kreativitás és az önkifejezés újabb és újabb formáit hozza létre.

Az Essencia Élmény Központban rendezett kiállítás 2024. március 26-tól április 15-ig látogatható minden nap, hétfőtől szombatig 10:00 és 18:00 óra között, vasárnaponként pedig 12:00 és 16:00 óra között.