Gyermekkorunk kedvenc meséi

Hans Christian Andersen

A legszebb Andersen-mesék

Műfaj: gyermek és ifjúsági irodalom, mese, szépirodalom, klasszikus

A rendíthetetlen ólomkatona, A rút kiskacsa, A kis hableány: a legszebb Andersen meséket gyűjtöttük össze ebben a kötetben, amelyben az olyan, kevésbé ismert történetek is helyt kaptak, mint A repülő láda vagy A fülemüle.

A rövid meséket változatos, szemkápráztató illusztrációk kísérik.

2024

Manó Könyvek

ISBN: 9789635843954

120 o.

keménytáblás

810

5 490 Ft

„Gyerekként nagyon szerettem az Andersen meséket, de nagyon sok megríkatott. Aztán kiderült, hogy felnőttként is ez a helyzet.” (moly.hu)

„Újraolvasva Andersen meséit egyre világosabbá vált, hogy ezek inkább szólnak hozzánk, felnőttekhez, mint a gyerekekhez, illetve ha már gyerekek olvassák, akkor talán ezek a lehető legjobb történetek annak megtanulására, hogy milyen is az a világ, melyben a pásztorlegény nem mindig nyeri el a királylány kezét, a királyfi pedig nem mindig győzi le a sárkányt. Andersen világában nincsenek királyfiak és királylányok, nincs hétfejű sárkány, helyettük viszont ott vannak a sajátos anderseni hangulatot életre keltő csecsebecsék, porcelánfigurák, apró játékok, egyszerű hétköznapi tárgyak a maguk hétköznapi emberekéhez hasonló álmaival, vágyaival, problémáival, szenvedéseivel és apró örömeivel.” (moly.hu)

„Andersen az egyik legnagyobb kedvencem a mesék világában. Munkássága egyedülálló, utánozhatatlan és különös hangvételű.
Csodálatos leírásai bármikor elvarázsolnak. Mély érzelmek jelennek meg bennük, nem fél bemutatni, mit éreznek a szereplői.” (moly.hu)

Hans Christian Andersen (Odense, 1805. április 2. – Koppenhága, 1875. augusztus 4.) dán költő és meseíró.

Dán, német és görög legendákra, történelmi tényekre, a néphitre, valamint kora irodalmi mozgalmaira támaszkodott. Történetei a biedermeier kor legjelentősebb meséi, ma szinte a világ minden országában ismertek.  Híres meséi: A tűzszerszám, Borsószem hercegkisasszony, A kis hableány, A császár új ruhája, A rendíthetetlen ólomkatona, A rút kiskacsa, A Hókirálynő, A kis gyufaáruslány.