A "Cipőkönyvek-sorozat" második kötete

Noel Streatfeild

Teniszcipők

Műfaj: ifjúsági irodalom, szépirodalom, klasszikus

A Heath családban négyen vannak gyerekek: az ikrek, Jim és Susan, valamint Nicky és David. Nagyapjuk annak idején tehetséges teniszjátékos volt – arra bíztatja unokáit is, hogy lépjenek a nyomdokába. A gyerekeket édesapjuk tanítja a játékra, de négyük közül csupán Susan tűnik igazán ígéretesnek, egymás után nyeri a versenyeket, már az újságok is megemlítik a sikereit. Jim sem játszik rosszul, de nem elég szorgalmas és igencsak makacs.
Nickynek is jók az adottságai, de lusta. Davidet pedig nem érdekli a tenisz, ő szívesebben énekel a szabadidejében. Aztán Nicky – aki a legszemtelenebb és legnehezebb természetű mindnyájuk közül – titokban gyakorolni kezd, hogy bebizonyítsa, ő is van olyan tehetséges, mint a nővére…

 

2020

Manó Könyvek

ISBN: 9789634037095

240 o.

keménytáblás

366

3 290 Ft

„Ez az egyik abszolút kedvenc sorozatom, és talán ez belőle a kedvenc részem is. Más volt mint a többi, és ebbe tudtam legjobban beleképzelni magam. Pedig még soha nem teniszeztem” (moly.hu)

„Nekem nagyon tetszett ez a könyv.Arról szólt hogy van négy gyerek egy iker pár és két kicsi és teniszeznek.” (moly.hu)

„A cipős sorozat az egyik kedvencem.” (moly.hu)

Mary Noel Streatfeild (Sussex, 1895. december 24. – London, 1986 szeptember 11.) angol írónő, aki elsősorban gyerekkönyvei által vált népszerűvé. Művei közül is a „Cipő-könyvek” lettek a legismertebbek, melyek eredendően nem sorozat-jelleggel születtek meg, mégis vannak közös vonásaik, illetve némelyikben utalások is találhatóak a többi valamelyikére. Az első ilyen műve 1936-ban jelent meg, kiadói döntés alapján később több más regényének címébe is bekerült a cipő szó. Írásainak egy részéből filmes vagy televíziós feldolgozás is készült.